Data publikacji: 23.10.2019

Oświadczenie Prokuratury Regionalnej w Gdańsku

Zarząd Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej w trosce o dbałość i rzetelność rozumienia przez opinię publiczną przedstawianych w mediach treści informuje, iż Prokuratura Regionalna w Gdańsku sprostowała i doprecyzowała komunikat dotyczący podanej wczoraj przez siebie i za pośrednictwem innych mediów informacji o działalności Spółki w okresie od 2008 r. do 8 lutego 2016 r.

Przekazujemy zatem treść oświadczenia:

W uzupełnieniu informacji zamieszczonych we wczorajszym komunikacie uprzejmie informuję, że zarzuty przedstawione zatrzymanym nie dotyczą bieżącego funkcjonowania Pomorskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej sp. z o. o . z siedzibą w Sopocie. Przedmiotem śledztwa, prowadzonego między innymi na podstawie zawiadomienia złożonego przez nowy Zarząd spółki, są nieprawidłowości w funkcjonowaniu tego podmiotu w okresie od 2008 r. do 8 lutego 2016 r.

Aktualne zatrzymania dotyczą między innymi zdarzeń, w których Pomorska Specjalna Strefa Ekonomiczna ma status pokrzywdzonego”.

Prokurator Maciej Załęski – Rzecznik Prasowy Prokuratury Regionalnej  w Gdańsku

Link do Oświadczenia na stronie www: